La restaurantul Taj nu comanzi, numai aşa, să îţi potoleşti foamea. Fiindcă dacă asta urmăreşti atunci ai greşit adresa şi ai face bine să alegi un restaurant tradiţional românesc ori să te opreşti la vreun fast-food. Treci pragul acestui local fiindcă eşti în căutarea de noi savori care să-ţi gâdile papilele gustative într-un mod aparte. Vrei să îţi lărgeşti orizontul cultural, să experimentezi bucătăria orientală dintr-o nouă perspectivă. Dacă ai astfel de intenţii când porneşti la drum, atunci Taj reprezintă o bună alegere.

Nu e Taj Mahal, dar rivalizează în materie de artă culinară indiană şi poate fi considerat o legendă între restaurantele cu specific indian din Bucureşti ori chiar din România. Este deschis între 12 şi 24.00 şi are o capacitate de circa 80 de locuri in interior si alte 30 de locuri vara in gradina. Au luat masa aici multe celebrităţi străine şi autohtone. De la Andi Garcia ,Nicole Kidman,Wesley Snipes, Nicolas Cage si Francis Ford Coppola la Marin Moraru,Sebastian Papaiani,Stefan Banica si altii. 

Dar ceea ce este cel mai important laTaj îl constituie meniul. Unul cu totul special,creat în ideea demontării unui mit cum că preparatele indiene sunt neapărat picante. În acest scop, bucătarul-şef a introdus posibilitatea clientilor de a selecta gradul de picanterie dorit.

Toate preparatele se gătesc la un cuptor specific indian – tandoor – un cuptor din lut, cilindric, cu o gaură în mijloc, importat din India,unde totul se prepară la foc de lemne.Din respect pentru clienti, Taj este singurul restaurant indian din Bucuresti care mai foloseste un astfel de cuptor ,fata de celelalte restaurante care folosesc gazul metan.Cuptorul se încinge cu două ore înainte de a se da prima comandă, iar clienţii aşteaptă cam 25 de minute până vine preparatul comandat. Mai rapid nu se poate fiindcă în bucătăria tradiţională indiană nimic nu se găteşte dinainte.

Daca v-am starnit interesul si doriti sa comandati pentru acasa e bine de stiut ca livrarea va dura intre 45-90 de minute,functie de zona si gradul de ocupare din bucatarie.De aceea e de preferat sa comandati cu 45 de minute inainte de ora la care doriti sa serviti masa.

Va dorim pofta buna si asteptam cu drag sa va servim.